TOP 5 tipp a spóroláshoz 2022-ben

Inflation in the eurozone should stop rising, according to the president of ECB

Az infláció szárnyalása miatt az árak rendkívül magasra emelkednek. Az egyik módja annak, hogy javítson a havi költségvetésén, és többet vásárolhasson, az lehet, hogy visszafogja a kiadásait.

 

1. Ne költsön túl sokat fizetésnapon

Ha már megkereste a havi jövedelmét, ne feletse el , hogy még egy teljes hónap áll rendelkezésére, hogy megéljen belőle. Sokan hajlamosak  észtelenül  költeni a  fizetésnapon. Állítsa össze a valószínűsíthető kiadásait, és kérdezze meg magától, hogy valóban szüksége van-e erre vagy arra a tételre ..

 

2. Vásárlás korlátozása

Az impulzusvásárlás a megtakarítás legfőbb ellensége! Mindig tervezze meg a bevásárlást, mielőtt belép az élelmiszerboltba. Ellenőrizze a kamrát és a hűtőszekrényt , azért hogy tudja milyen termékek hiányoznak . Ha  már a boltban van, kövesse az összeállított tervét, , és tartsa magát  ahhoz ,, amennyire csak lehet”,  hogy ne vegyen  olyasmit, amire nincs szüksége.

 

3. Kövesse nyomon a fejlődését

Semmi sem motiválhatja jobban, mint a saját sikerei feljegyzése. Használhat pénzkezelőket, hogy segítsenek nyomon követni a megtakarításai alakulását, vagy járhatja a saját útját. Eleinte nehezebb lehet, de ha egyszer hozzászok , nagyon kielégítő lehet…

 

4. Mentse meg a pénzeszközeit

Ha több pénzt szeretne megtakarítani, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy találjon egy biztonságos helyet a pénzeszközök tárolására. A legalapvetőbb lehetőség a megtakarítási számla, de számos más lehetőség közül is választhat, például betéti jegy vagy pénzpiaci számla. Egyesek fontolóra vehetik a kriptovalutákba történő pénzbefektetést, de ez kockázatos lehet.

 

5. Határozzon meg konkrét kis célokat

A tervezés kulcsfontosságú. Kezdje a bevételei és kiadásai rendszerezésével, és keresse meg a legjobb tételeket, ahol kevesebbet tud költeni. Ez egyszerűen úgy is megfogalmazható, hogy “ne  költsön havonta X-nél többet ruhákra”. Ez megakadályozza az irracionális költekezést, és a hónap végén marad egy plusz összeg, amelyet hasznos dolgokra költhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here